MBYS (Muayene Bilgi Yönetim Sistemi) Hakkında Merak Ettikleriniz

Sağlık Bakanlığı Sağlık.NET Uygulamasını güvenli, kolay ve zamanında verilerin gönderilmesini sağlamak için geliştirmiştir. Günden güne kendini yenileyen sistem sektörde çeşitli entegrasyonlarla hem hastanın, hem sağlıkçıların hayatını kolaylaştırmaktadır. Bu ay gündemde olan MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi)’de bu iyileştirmeler için yapılan entegrasyonlardan biridir ve  özel muayenehane, poliklinik ve özel ağız diş sağlığı merkezlerini etkiler. Son günlerde sağlık sektöründe sıkça konuşulan MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) hakkında sizleri bilgilendiriyor ve aklınızdaki soruları cevaplıyoruz. Keyifli okumalar.

Makaleyi Paylaş
12 bin’den fazla hekimin, 4,2 milyon’dan fazla hastanın tercihi #bulutklinik

Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) Nedir?

MBYS yani Muayene Bilgi Yönetim Sistemi muayenehanenize tedavi olmak için gelen hastaların tüm tanı, tedavi ve teşhis bilgilerini kolayca kaydedebileceğiniz web tabanlı bir uygulamadır. Sistemdeki ilgili entegrasyonlarla kayıtlı bilgilere istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. 

Sağlık Müdürlüklerinin Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) İle İlgili Kararı Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti ilgili valiliklerin İl Sağlık Müdürlüğünce 07/07/2020 tarihli yazısında, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Dairesi Başkanlığının Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi Entegrasyonu konulu ilgi sayıl bir yazı göndermiştir.

İlgili yazıda 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile hizmet veren özel muayenehaneler, özel diş muayenehaneleri, özel ağız diş sağlığı poliklinikleri ve özel ağız diş sağlığı merkezlerinden MBYS sistemine entegre olanların sisteme devamı ve yaptıkları iş ve işlemlere ait sağlıklı veri gönderilmesinin sağlanması, sisteme entegre olmayanların 1 Eylül 2020 tarihine kadar MBYS’ye entegre olmaları ve sağlıklı veri gönderilmesinin sağlanması gerektiği belirtilmiştir.

Muayenehane, Poliklinik ve Özel Ağız Diş Sağlığı Merkezleri, Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) İle İlgili Ne Yapmakla Yükümlüdür?

Eğer siz de muayenehane, poliklinik veya özel ağız diş sağlığı merkezi yönetiminden sorumlu iseniz, 1 Eylül 2020 tarihine kadar MBYS’ye entegre olmalı ve Sağlık Bakanlığına güncel ve doğru veri gönderilmesini sağlamalısınız.

Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) bir web tabanlı uygulamadır ve yetkilendirme işlemleri İl Sağlık Müdürlüklerinde yetkilendirilen Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HBYS) İl Admin’ leri tarafından yapılacaktır.

BulutKlinik Size Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) İle İlgili Nasıl Yardımcı Olur?

Bulutklinik sağladığı tüm avantajların yanı sıra MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) entegrasyonu ile kliniğinizde tedavi olan tüm hastaların T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık.NET Uygulamasına güvenli, kolay ve zamanında verilerini gönderilmesine yardımcı olur. MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) ile hastalarınız ile ilgili A’dan Z’ye kliniği alakadar eden bilgiler kaydolur ve geriye yönelik aramalarda istenildiği zaman ulaşabilirsiniz.

BulutKlinik Size Başka Hangi Konularda Size Çözüm Sağlar?

Randevu Yönetimi

Doktor çalışma takviminize ve muayene sürelerinize göre randevularınızı kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Hasta Takibi

Randevu, medikal modüller ve finansal modüllere bağlı olarak çalışan Hasta Takip modülleri ile hasta bilgilerini ve tüm geliş protokollerini sağlık sistematiğine göre kayıt altına alabilirsiniz.

Finansal Bilgiler

Hastanıza yaptığınız tüm işlemleri hizmet girişi olarak kayıt altına alabilirsiniz. Hizmetlere bağlı olarak oluşacak finansal bilgiler üzerinden tahsilat alımlarınızı gerçekleştirebilir, fatura kesebilirsiniz.

Medikal Takip

Hastalar için medikal özgeçmiş ve muayene bilgilerini kolaylıkla kayıt altına alabilir, geçmiş bulgulara birkaç tıklama ile ulaşabilirsiniz.

Esnek Raporlar

Kliniğinizde tüm verileri analiz edebileceğiniz raporlar sizin için hazır olarak gelmektedir. Dilerseniz grafik, dilerseniz liste raporlar alabilir, bunlar üzerinde revizyonlar yapabilirsiniz.

e-Fatura, e-Smm.

Elektronik faturaya kolayca geçiş yapıp; daha kolay, hızlı ve ekonomik faturala gönderimine hemen başlayabilirsiniz.

Tüm bu saydığımız maddeler ve MBYS (muayenehane bilgi yönetim sistemi) entegrasyonu dahil kliniğiniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm entegrasyonlar ve yazılımlar tek sistemde BulutKlinik’te!

Henüz BulutKlinik ile tanışmadıysanız dilerseniz ücretsiz denemek hesabı oluşturabilir ve BulukKlinik sistemini detaylı inceleyebilirsiniz.

Eğer sizde hasta takibi ve klinik yönetiminin için BulutKlinik kullanıcıları arasında yerinizi alırsanız, MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) ve diğer özelliklerimiz hayatınızı kolaylaştıracaktır. Bulutklinik kullanıcı olarak hem kiniğiniz için düzgün veri yönetebilir, hem de sağlıknete MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) gibi entegrasyonlarla kolayca veri yollarsınız. Hasta takibi ve klinik yönetiminin oldukça kolay yönetebileceğini görecek ve arta kalan zamanın keyfini çıkaracağınızdan eminiz.

Tüm bu saydığımız özellikler ve çok daha fazlası için Bulutkliniği hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz deneme için vakit kaybetmeyin ve hemen buraya tıklayın!

MBYS (Muayenehane Bilgi Yönetim Sistemi) hakkında İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamaları yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın